Cursus AVEC met Patrick Lodewijks leerzaam en succesvol

erik.diks Niet gecategoriseerd

Afgelopen zaterdag 7 maart heeft vereniging AVEC haar eerste officiële KNVB bijscholingscursus -met 3 licentiepunten- georganiseerd in het Stadspaviljoen in Eindhoven. Met ruim 70 deelnemende trainers was deze eerste bijeenkomst succesvol te noemen.

Doelstelling
Patrick Lodewijks gaf een presentatie over hoe je als trainer de communicatie tussen de doelman en verdediging het beste kan communiceren en trainbaar kan maken. Met een duidelijk verhaal en met visuele voorbeelden gaf de assistent en keeperstrainer van het Nederlands elftal een aantal situaties weer. De communicatie tussen de doelman en verdediging bij corners, vrije trappen en de opbouw van achteruit. Deze aspecten werden -met wat er zoal fout kan gaan- door Lodewijks weergegeven bij de genoemde situaties en hoe je deze op de juiste wijze kan communiceren en trainen.

De cursisten waren onder de indruk van de presentatie van Lodewijks. ‘Een onbevangen en duidelijk verhaal wat veel leermomenten heeft opgeleverd’.

Wij als bestuur van AVEC mogen terugkijken op een zeer succesvolle eerste bijeenkomst. We proberen een tweede bijeenkomst te organiseren in het najaar van 2020.

We danken Patrick Lodewijks voor zijn inbreng en we hebben Patrick als fijne persoonlijkheid mogen ervaren.