Over AVEC

De vereniging Amateurvoetbaleindhoven Coaches (AVEC) werd in 2015 opgericht door André Nijsen, Paul van der Palen en Eric van der Palen. Dit onder auspiciën van de website Amateurvoetbaleindhoven. Later heeft Erwin Raaijmakers zich ook aangesloten als bestuurslid. De gedachte achter AVEC is dat voetbaltrainers uit de regio elkaar beter leren kennen tijdens diverse activiteiten.

Zo wordt er ieder jaar op de afsluitavond van Amateurvoetbaleindhoven een wedstrijd gespeeld tussen onder de trainers uit de regio. Daarna is er een gezellig samenzijn en wordt de wedstrijd én de afgelopen competitie uitgebreid geanalyseerd. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

KNVB Cursussen

Naast de jaarlijkse feestavond worden er geregeld cursussen gehouden. Sinds 2019 vallen deze cursussen onder de vlag van de KNVB en krijgen de deelnemende trainers licentiepunten.

Samenwerking

AVEC heeft al een aantal succesvolle KNVB cursussen achter de rug, met onder meer de keeperstrainer van Oranje Patrick Lodewijks, die een cursus presenteerde over de samenwerking tussen de laatste linie en de doelverdediger. In oktober 2021 hebben ruim zestig deelnemers een presentatie bijgewoond bij FC Eindhoven, waar hoofdtrainer Rob Penders een inkijkje gaf hoe het eerste elftal van FC Eindhoven zich voorbereid op de eerstvolgende competitiewedstrijd en op 16 mei 2022 heeft AVEC in samenwerking met PSV een cursus georganiseerd over de werkwijze van PSV in de jeugdopleiding. De presentatie werd gepresenteerd door Ernst Faber.

AVEC telt momenteel ruim zeventig leden en wil in de toekomst dit aantal verder uitbreiden.

Wil jij ook aansluiten bij deze vereniging? Klik dan hieronder!