Bijscholingscursus AVEC bij PSV: ‘doelgericht en innovatief’

Erwin Raaijmakers Niet gecategoriseerd

Op maandag 3 april werd door AVEC voor de derde keer een bijscholingscursus gehouden bij PSV met als thema ‘voetbalprincipes & analyse’ dit in aanloop naar de wedstrijd tussen Jong PSV en RODA JC.

De 49 deelnemers werden ontvangen aan de profzijde van de Herdgang. Na het openingswoord van Bob Willems namens PSV werd Joop Oosterveld voorgesteld. De trainer van PSV JO18-1 hij verving Ernst Faber, die wegens het overlijden van Thijs Slegers niet aanwezig kon zijn.

Oosterveld ging inhoudelijk in over de Principes & Analyse rondom de wedstrijd tussen Jong PSV en RODA JC en legde ook in het kort uit waar men naar kijkt binnen de PSV Academie zoals: uitblinkend vermogen, aanpassingsvermogen, eigenaarschap en toewijding, om zo tot de future stars van PSV te komen.

Doelgericht
Aansluitend kreeg men uitleg over het gameplan van de wedstrijden en principes waar hun naar kijken en dat bespreken met de technische staf. Ook werd in het kort verteld wat de opbouw c.q. inhoud van wedstrijdbespreking met spelers inhoudt. Na de voorlichting gingen de trainers de wedstrijd bekijken en analyseren om dit na de wedstrijd te bespreken.

Innovatief
Na de oor-wassing die Roda JC kreeg van Jong PSV (5-1) werden er vragen door de trainers aan Joop gesteld vanuit hun eigen analyse op de wedstrijd .

Joop gaf daar duidelijk tekst en uitleg over vanuit zijn Analyse & Principes. Als laatste kreeg men nog een beeldvorming van de wedstrijdanalist van Jong PSV, gevolgd door statistieken van het team en spelers individueel.

Een leerzame avond en 3 licentiepunten voor de deelnemende trainers met als toetje een bezoek aan de wedstrijd Jong PSV – RODA JC.

Er volgt nog een vierde bijeenkomst bij PSV. Dit zal binnenkort gecommuniceerd worden via AVEC.nl en Amateurvoetbaleindhoven.nl