Cursus AVEC bij PSV Academy: ‘Boeiend en leerzaam van de eerste tot de laatste minuut’

Erwin Raaijmakers Niet gecategoriseerd

Op maandag 16 mei stond er voor de derde keer een KNVB-cursus van AVEC (Amateurvoetbaleindhoven Coaches) op het programma.

De cursus werd in samenwerking met PSV gehouden op het sportcomplex ‘De Herdgang’ van PSV.  AVEC gaat in de toekomst intensiever samenwerken met PSV. Hier komt later nog een persbericht over uit.

Met ruim 60 deelnemende voetbaltrainers uit de regio maakte de deelnemers kennis met PSV Coaching Academy, een trainersopleiding die voor coaches bijdraagt aan het voortraject tot Coach Betaald Voetbal. De cursus werd goed ontvangen en leerzaam gevonden door de deelnemende cursisten, die 2 KNVB licentiepunten krijgen toegeschreven.

De volgende aspecten zijn op deze avond belicht. Centraal daarin staat de visie die PSV op het gebied van opleiden heeft en toepast in PSV Academy.

Hoofd jeugdopleiding Ernst Faber gaf uitleg over de PSV DNA- Historie, identiteit -> speelwijze en manier van werken binnen PSV.
Jeugdtrainer Joop Oosterveld gaf een presentatie over de vertaling naar principes en manier van werken in de onderbouw en jeugdtrainer Edwin de Wijs over de middenbouw. Colin Bergmans gaf uitleg over de werkwijze van techniek en individuele trainingen binnen de opleiding van PSV. Tot slot presenteerde Bob Willems de drie – coach de coach – producten die PSV gaat aanbieden.

Al met al was het een zeer leerzame avond en we kijken met AVEC uit naar het verdere verloop van de samenwerking met PSV in de toekomst.