Cursus AVEC bij PSV: Boeiende discussies en leermomenten over ‘Trainen op principes vanuit wedstrijdanalyse.’

Erwin Raaijmakers Niet gecategoriseerd

klassiek

Op maandag 14 november stond er voor de vierde keer een KNVB-cursus van AVEC (Amateurvoetbaleindhoven Coaches) op het programma.

De cursus werd voor de tweede keer -in samenwerking met PSV-Academy- gehouden op het sportcomplex ‘De Herdgang’ van PSV. 

Nadat Bob Willems van PSV de inleiding van de cursus presenteerde hebben de cursisten ‘fysiek’ trainingen bijgewoond van een aantal jeugdelftallen binnen de opleiding van PSV.
Na het analyseren van de trainingen werd met elkaar besproken hoe deze trainingsvormen en andere aanvullende vormen in ieders eigen context toegepast kunnen worden, met als doel… eigen trainingen verbeteren aan de hand van wedstrijdanalyses.

Dat gaf een aantal discussies op binnen de deelnemende cursisten. De vertaling van betaald voetbal versus Amateurvoetbal is niet eenvoudig.

Toch gaven een aantal trainers van PSV aan dat werken met principes ook in het amateurvoetbal toepasbaar is. Het is wel mede afhankelijk op welk niveau een trainer werkzaam is bij een club. Hoe hoger het niveau hoe beter je principes kan etaleren binnen een spelersgroep.

Al met al was het wederom een leerzame en succesvolle avond. De volgende bijscholingscursus bij PSV staat gepland voor maart 2023.